چکیده : برای تعمیر گیربکس اتوماتیک مهارت و دقت بهمراتب بیشتری موردنیاز است از همین رو تعمیران این قطعه از خودرو باید توسط افراد متخصص و حرفهای و در مراکز مشخصی انجام شود که تخصص کافی در حوزه تعمیر و سرویس گیربکس اتوماتیک دارند.
تعمیر گیربکس اتوماتیک با گیربکسهای قدیمی کاملاً متفاوت است، باتوجهبه این که در حال حاضر اغلب گیربکسهای موجود در خودرو ها از نوع اتوماتیک هستند، تعمیرات گیربکس اتوماتیک در جهان اهمیت بیشتری پیدا کرده است، شما میتوانید انواع گیربکس اتوماتیک را حتی بر روی خودرو های ایرانی نیز مشاهده کنید. برای تعمیر گیربکس اتوماتیک مهارت و دقت بهمراتب بیشتری موردنیاز است از همین رو تعمیران این قطعه از خودرو باید توسط افراد متخصص و حرفهای و در مراکز مشخصی انجام شود که تخصص کافی در حوزه تعمیر و سرویس گیربکس اتوماتیک دارند. تعمیرگاه گیربکس در ساری نیز بر همین اساس و برای تعمیرات تخصصی گیربکس اتوماتیک مانند سایر شهرهای ایران ایجاد شده است.

گیربکس اتوماتیک چیست؟
اتومبیلهای مجهز به گیربکس اتوماتیک (automatic gearbox) از محبوب ترین وسایل نقلیه موجود در بازار هستند. پیش از انتخاب اتومبیل، باید تصمیم بگیرید که کدام گیربکس برای شما مناسب است. برای انجام این کار، شما باید که اطلاعات مربوط به سیستم انتقال قدرت اتوماتیک و نیمه اتوماتیک را بررسی کنید. انواع گیربکس مانند گذشته متفاوت نیستند، اما هنگام انتخاب اتومبیل دانستن تفاوت ها و نحوه عملکرد هر گیربکس بسیار مفید است.
سیستم انتقال قدرت که به جعبهدنده نیز معروف است، به هدایت نیروی چرخشی و سرعت خودرو کمک میکند. نابراین، گیربکسهای اتوماتیک با حرکت خودرو، نسبت دنده ها را تغییر میدهند. یک گیربکس اتوماتیک از سنسورهایی استفاده میکند که به آنها امکان میدهد در زمان مناسب با استفاده از فشار داخلی روغن، دنده را تغییر دهند. تعویض دنده زمانی اتفاق میافتد که گیربکس به طور موقت از موتور جدا شده و توسط مبدل گشتاور کنترل میشود.
انواع گیربکس اتوماتیک
گیربکس (CVT)
گیربکس اتومات CVT به تعداد بینهایت “نسبت دنده” اجازه میدهد تا بدون وقفه تعویض دنده به یک خودرو کمک کند تا شتاب بگیرد. CVT بهجای چرخدندههای ثابت از قرقرههایی با عرض متغیر و تسمه استفاده میکند.
گیربکس نیمه اتوماتیک (SAT)
نیمه اتوماتیک دارای کلاچ مشابه گیربکس معمولی است، اما کلاچ از طریق الکتروهیدرولیک کار میکند و از سنسورها، پنوماتیک، پردازندهها و محرکها استفاده میکند.
گیربکس اتوماتیک تیپترونیک
جعبهدندههای اتوماتیک این امکان را برای رانندگان فراهم میکنند که بتوانند از حالت اتوماتیک خارج شوند تا امکان کنترل بیشتر بر عملکرد خودرو را فراهم کنند، ضمن اینکه مانند یک موتور اتوماتیک عملکرد راننده را تغییر میدهند. گیربکس اتوماتیک تیپترونیک توسط پورشه ایجاد شده است.
مزایای گیربکس اتوماتیک
هر دو گیربکس مزایای منحصربهفرد خود را دارند و تنظیمات ترجیحی در راننده ممکن است متفاوت باشد.
در ادامه موارد مربوط به مزایا و معایب گیربکس اتوماتیک را بررسی خواهیم کرد:
در ترافیک سنگین استفاده از گیربکس اتوماتیک راحتتر است: اتومبیلهای دارای گیربکس نیمه اتوماتیک برای شروع، توقف و سرعت بیشتر کار بیشتری میگیرند. در ترافیک سنگین، شروع و توقف یک وسیله نقلیه میتواند خستهکننده باشد. با فشاردادن یک پدال بهراحتی میتوانید ماشینهای اتوماتیک را روشن و متوقف کنید.
گیربکس اتوماتیک سریع و روان تغییر میکند: رانندگان مجبور نیستند کار دیگری را انجام دهند تا گیربکس اتوماتیک را در اتومبیل تعویض کنند؛ زیرا این کار برای آنها بهصورت خودکار تغییر میکند.
یادگیری نحوه رانندگی با گیربکس اتوماتیک راحتتر است: رانندگی با وسیله نقلیه دستی بیشتر از رانندگی با اتوماتیک به تمرین نیاز دارد. اندام بیشتری با کار با ماشین دستی درگیر است. همچنین، تسلط بر رانندگی در اتومبیلهای اتوماتیک زمان کمتری لازم دارد.
کاهش خطر توقف: خودرو با گیربکس معمولی را میتوان به طور تصادفی در یک چراغ جلو توسط راننده متوقف کرد. ماشین مجهز به گیربکس اتوماتیک کمتر متوقف میشوند مگر اینکه ماشین از نظر تعمیرات گیربکس مشکل داشته باشد.
خرابیهای رایج گیربکس اتوماتیک
مشکلات گیربکس اتوماتیک میتواند یک دردسر واقعی باشد. اگر موفلر شما بهدرستی کار نمیکند یا لاستیک شما بهدرستی پمپ نمیشود، اینها مشکلاتی است که قطعاً باید در سریعترین زمان ممکن به آنها رسیدگی شود، اما در صورت به تأخیرانداختن تعمیر باز هم از خودرو میتوان استفاده کرد.
عدم تعویض بهموقع دنده
این مشکل معمولاً بهعنوان تاخیر بین انتخاب چرخدنده و زمان شروع حرکت خودرو تجربه میشود. در بیشتر موارد، این امر به دلیل لیزخوردن کلاچ یا به دلیل عدم فشار کافی روغن گیربکس به علت سطح کمروغن گیربکس، یا گاهی اوقات، به دلیل خرابی پمپ فشار ایجاد میشود.
عدم انتخاب دنده صحیح
این امرمی تواند به دلیل کمبودن روغن گیربکس اتوماتیک، چسبیدن یا نقص برقی در شیرها ایجاد شود. یک دلیل احتمالی دیگر میتواند اختلالات الکتریکی در سیستم کنترل الکترونیکی انتقال باشد.
تعویض سخت دنده
این امر معمولاً به دلیل نارسایی سیستم کنترل در تعدیل کلاچ قفل شده مبدل گشتاور است که برای ایجاد لغزش در هنگام تعویض دنده در شرایط رانندگی تهاجمی طراحی شده است.
توقف موتور در سرعت پایین
شایعترین علت این امر ازکارافتادن کلاچ مبدل گشتاور در سرعتهای پایین است. در این حالت، موتور و گیربکس به طور دائمی در هم قفل میشوند که از چرخش دیفرانسیل موتور و گیربکس جلوگیری میکند، در نتیجه موتور متوقف میشود.
گرمای بیش از حد گیربکس
اگر سطح روغن گیربکس بسیار زیاد یا خیلی کم باشد و هنگام حمل بارهای بیش از ظرفیت بکسل گیربکس اتوماتیک این اتفاق میافتد.
دو دنده به طور همزمان کار میکنند
این اتفاق هنگامی میافتد که شیر برقی یک شیفتی با باز شدن دیگری از کار نمیافتد، یا هنگامی که یک یا چند قرقره سوپاپ در بدنه شیر میچسبد، هر دو شرایط سبب تحتفشار قرارگرفتن همزمان دو یا چند مدار هیدرولیک میشود که معمولاً از انتخاب کامل یک چرخدنده قبل از انتخاب چرخدنده دیگر جلوگیری میکند.
صداهای مکانیکی
این یک علامت رایج در گیربکسهای اتوماتیک با مسافت پیموده شده است و عمدتاً توسط یاتاقانهای فرسوده و یا سایر اجزای چرخان ایجاد میشود. صداهای معمول شامل صدای ناله، صدای غرش است که میتواند در هنگام حرکت خودرو با سرعتهای مختلف این صدا ایجاد شود.
روشهایی برای مراقبت از گیربکس اتوماتیک
هر صاحب خودرو باید به گیربکس خود توجه زیادی داشته باشد. بااینحال، سطح مراقبت تا حد زیادی به نوع و سن خودرو شما بستگی دارد. تعمیرات گیربکس میتواند گران اما اجتنابناپذیر باشد. بااینحال، چند کار وجود دارد که میتوانید برای جلوگیری از تعمیر گیربکس و افزایش عمر آن انجام دهید.
روغن گیربکس خود را به طور مرتب چک کنید
روغن گیربکس اتوماتیک مانند روغنموتور در فرمولاسیون، گرانروی و درجههای مختلفی تولید میشوند. همچنین مانند روغنموتور، روغن گیربکس حاوی مواد افزودنی مانند اصلاح اصطکاک، مواد ضد کفکننده و مواد شوینده هستند که در نهایت در اثر اکسیداسیون یا و قرارگرفتن در معرض دمای بالا برای مدت طولانی فرسوده یا تحلیل میروند.
روغن گیربکس اتوماتیک برخلاف روانکنندههای گیربکس دستی، دو عملکرد را انجام میدهند، عملکرد اول روانسازی است و عملکرد دوم انتقال نیرو از موتور به سیستم انتقال قدرت از طریق مبدل گشتاور است. ازآنجاکه عمل تعویض دنده به حرکت آزاد شاتل سوپاپها و دریچههای بررسی در بدنه سوپاپ نیاز دارد، روغن گیربکس خراب و یا کثیف گیربکس میتواند باعث ایجاد دلمه روغنی شود که از حرکت آزاد این اجزای کوچک جلوگیری میکند.
با تعویض روغن و فیلتر دندهاتوماتیک مطابق با برنامه تعمیر و نگهداری خودرو، میتوان تا حد زیادی از بسیاری از مشکلات، علائم، مشکلات ذکر شده در اینجا جلوگیری کرد.
جلوگیری از گرمای بیش از حد
گرمای بیش از حد میتواند باعث ایجاد مشکلات زیادی در گیربکس اتوماتیک شود. در دماهای بالا، روغن گیربکس کیفیت روانکنندگی خود را از دست میدهد، اکسید میشود و ممکن است رسوباتی در گیربکس شما باقی بگذارد. درزگیرها و واشرهای لاستیکی در اثر حرارت بیش از حد از بین میروند و در نتیجه نشتی ایجاد میشود. اجزای فلزی استحکام خود را از دست میدهند. این میتواند باعث ازکارافتادن گیربکس اتوماتیک خودروی شما شود و تعمیرات پرهزینه گیربکس یا حتی تعویض را تضمین کند؛ بنابراین، بسیار مهم است که همیشه اطمینان حاصل کنید که سیستم خنککننده موتور شما همیشه بهدرستی کار میکند و روغن گیربکس شما در سطح بهینه است.
عادات خوب رانندگی را رعایت کنید
برخی از عادات رانندگی میتواند به گیربکس شما آسیب میرسانند. متأسفانه، بسیاری از مردم نمیدانند که عادات رانندگی آنها میتواند گیربکس آنها را خراب کند. در اینجا برخی از موارد رایج را آوردیم:
بیتوجهی به ترمز: بسیاری از رانندگان خودروهای اتوماتیک از استفاده از ترمزدستی غفلت میکنند. عدم استفاده از ترمزدستی فشار غیرضروری زیادی به گیربکس خودرو شما وارد میکند. مخصوصاً زمانی که روی شیب پارک میکنید. ترمزدستی درگیر از فشار و سایش غیرضروری به گیربکس شما جلوگیری میکند.
تعویض دنده در حال حرکت: تنها زمانی باید دنده را در گیربکس اتوماتیک تعویض کنید که خودروی شما متوقف شود. اگر در حین حرکت دندهها را عوض کنید، دندههای شما ساییده میشوند و باعث آسیب و فرسودگی زودرس میشود.
بکسل بیش از ظرفیت خودرو: بکسل گیربکس وسیله نقلیه شما را تحتفشار قرار میدهد. همه وسایل نقلیه برای یدککشی طراحی نشدهاند. اگر ماشین شما میتواند یدک بکشد، بسیار مهم است که بدانید ظرفیت یدککشی آن محدود است تا از آسیب رساندن به گیربکس خود جلوگیری کنید.
علائم خرابی توربین گیربکس اتوماتیک
اگر توربین یا مبدل گشتاور معیوب شود راننده احساس میکند شتاب خودرو و قدرت آن در سربالاییها کاهش پیدا کرده. علاوهبرآن خرابی توربین میتواند باعث صدا یا باعث روغنریزی نیز شود.
روغنریزی گیربکس اتوماتیک
روغنریزی گیربکس اتوماتیک یکی از ایرادات آسیبزننده و خطرناک برای گیربکس خودروی شما است که اگر به آن توجه نشود با کاهش حجم روغن حتی باعث سوختن و بلااستفادهشدن کامل گیربکس اتوماتیک میشود.
ایرادات ناشی از روغنریزی گیربکس اتوماتیک
در صورت روغنریزی گیربکس حجم روغن داخل گیربکس کاهش پیدا کرده و با ایراداتی مثل روشنشدن چراغ گیربکس بهصورت چرخدنده زرد است همراه است این چراغ ممکن است در طی رانندگی همراه با ضربهزدن روشن شده و با خاموش روشنکردن ماشین به طور موقت برطرف شود دیگر ایرادی که کاهش حجم روغن به وجود میآید گاز هرز خوردن بین تعویض دندههاست همچنین تقه زدن یا ضربهزدن بین تعویض دندهها هم میتواند با کاهش حجم روغن گیربکس همراه باشد. دیگر ایراد ناشی از کاهش حجم روغن گیربکس اتوماتیک میتواند کاهش شتاب و کشش خودرو در حرکت باشد.
فیلتر روغن گیربکس اتوماتیک
اصل بودن فیلتر روغن در تمیزسازی و عدم کاهش فشار روغن نقش بسیار مهمی دارد گاهی تنها تقلبی بودن فیلتر روغن گیربکس خود بهتنهایی میتواند سبب ایرادهای بسیاری از جمله سوختن کامل گیربکس شود. گیربکس یار در خصوص کلیه قطعات مصرفی به شما گارانتی میدهد. ساعت برای گیربکس مثل قلب برای بدن انسان است. طریقهٔ کارکرد ساعت گیربکس اتومات به این صورت است که روغن توسط اویل پمپ به سمت ساعت با فشار فرستاده میشود و ساعت این روغن رو به پشت پیستونهای گیربکس فرستاده و سبب درگیری کلاچها و تشکیل یکدنده و یا تعویض دنده میشود.
دلیل روغنریزی گیربکس اتوماتیک
دلایل زیادی برای روغنریزی در گیربکس اتوماتیک وجود دارد، بهطورکلی از هر نقطهای که از داخل گیربکس به بیرون را داشته باشد میتواند اتفاق روغنریزی رخ دهد. برای مثال از جای اتصال سنسورها بگیری بوکس کاسهنمدها پلوس چه نقطه اتصال پل ذهاب گیربکس هستند شل بودن پیچها یا خرابی واشر کارتل آببندی نبودن پوسته به هم شکستگی یا ترکبرداشتن پوسته نشتی از توربین یا کاسهنمد توربین خرابی واشرهای بین پوسته وسط جلو و عقب.

تعمیرات گیربکس اتوماتیک
توجه داشته باشید که تعمیرات گیربکس نیازمند تجهیزات، ابزارها و دانش فنی خاصی هستند و بهتر است که توسط افراد باتجربه و حرفهای انجام شود.
علائم خرابی گیربکس
با مشاهده هر گونه علائم خرابی گیربکس اتوماتیک باید دراسرعوقت برای برطرفکردن آن به یک تعمیرکار گیربکس مراجعه کنید. در صورت بیتوجهی مشکلات جعبهدنده افزایش خواهد یافت و سایر قسمتهای خودرو را نیز درگیر میکند.
برخی از علائم خرابی گیربکس اتوماتیک به شرح زیر هستند:
نشتی روغن گیربکس
بالارفتن دور موتور
داغشدن بیش از حد گیربکس
قاطیشدن دندهها
خلاصشدن ناگهانی دنده
روشنشدن چراغ خطاها و هشدارها
لرزش یا لغزش خودرو
شنیدهشدن صداهای ناله مانند: زوزه، تقتق، جیرجیر
احساس بوی سوختگی
کاهش شتاب خودرو
روشهای پیشگیری از خرابی گیربکس اتوماتیک
گیربکس اتوماتیک یک بخش مهم و اساسی خودرو محسوب میشود که باید در حفظ و نگهداری آن دقت بیشتری داشته باشید. شما میتوانید با دانستن روشهای پیشگیری از خرابی گیربکس اتوماتیک عمر مفید آن را افزایش دهید و سبب کاهش هزینههای تعمیر گیربکس شوید.
تعویض روغن گیربکس
روغن گیربکس اتوماتیک باید در وقت تعیین شده تعویض شود. تعویض روغن گیربکس در زمان مشخص شده باعث میشود سیستم گیربکس روانتر عمل کند و از خرابیهای زودرس آن نیز جلوگیری میکند.
وضعیت خرابی گیربکس: نوع و شدت خرابی گیربکس اتوماتیک بسیار تأثیرگذار است. خرابیهای جزئی ممکن است در مدت کوتاهی تعمیر شوند. درحالیکه مشکلات جدیتر ممکن است مدتزمان بیشتری برای تعمیر نیاز داشته باشند.
میزان تعمیرات موردنیاز: اینکه چه میزان تعمیرات برای گیربکس اتوماتیک لازم است، نیز تأثیرگذار است. تعمیرات سادهتر معمولاً زمان کمتری را اشغال میکنند، درحالیکه تعمیرات پیچیدهتر ممکن است مدتزمان بیشتری را مستلزم شوند.
انتخاب تعمیرگاه گیربکس مناسب: مکان و کیفیت تعمیرگاهی که انتخاب میکنید نیز تأثیرگذار است. مکانیکهای متخصص در تعمیرات گیربکسهای اتوماتیک معمولاً در مدتزمان کوتاهتری گیربکس خودرو شما را تعمیر میکنند.
تعریف روغن گیربکس
روغن گیربکس از حیاتیترین سیستمهای انتقال خودرو است. وظیفه اصلی روغن روانکاری و خنککردن اجزای داخل گیربکس برای جلوگیری از گرمشدن بیش از حد و سایش است. برای درک بیشتر در مورد روغن گیربکس، باید بدانید که گیربکس چهکار میکند. گیربکس بخشی از پیشرانه است که نیرو را از موتور به چرخها منتقل میکند. دارای چرخدندهها و اجزای دیگر است که به انتقال هموار نیرو در سرعتهای مختلف کمک میکند. با این اوصاف، تمام دندهها و اجزای داخل گیربکس در هنگام کار خودرو گرما تولید میکنند.
در صورت عدم کنترل، این گرما میتواند آسیب قابلتوجهی به قطعات انتقال وارد کند. روغن گیربکس به کاهش این گرما و محافظت از انتقال کمک میکند. علاوه بر این، روغن گیربکس اصطکاک بین دندهها و سایر اجزای داخلی را کاهش میدهد و در نتیجه تعویض دنده را نرمتر میکند، همچنین از تشکیل رسوبات و لجن جلوگیری میکند که میتواند سیستم انتقال را مسدود کند.
تعویض روغن گیربکس
تعویض روغن در فواصل زمانی توصیه شده برای جلوگیری از مشکلات گیربکس ضروری است. روغن گیربکس قدیمی دارای زباله، لجن و سایر ذرات است که میتواند به سیستم گیربکس آسیب برساند. سازندگان خودرو معمولاً دستورالعملهایی را برای فواصل تعویض روغن ارائه میدهند که باید با جدیت دنبال شود. در نتیجه، روغن نقش مهمی در محافظت از سیستم گیربکس یک خودرو دارد. با روغنکاری، خنککردن و محافظت از گیربکس، عملکرد بهتر شده و طول عمر وسیله نقلیه شما را افزایش میدهد. بهاینترتیب، تعمیر و نگهداری مناسب، از جمله تعویض منظم روغن، برای کارآمد نگهداشتن گیربکس ضروری است.
ویسکوزیته یا گرانروی پایین
روغن گیربکس اتوماتیک بر خلاف روغن دنده دستی، رقیقتر است و غلظت زیادی ندارد. بهعبارتدیگر گرانروی یا ویسکوزیته این روغن پایینتر است این مورد یکی از مهمترین ویژگی روغن است که باعث میشود قدرت بهخوبی به کلاچ منتقل شود.
مقاومت نسبت به گرما
یکی دیگر از ویژگیهای روغن گیربکس اتوماتیک خنککننده است عملکرد این روغن در سیستم گیربکس اتومات شبیه روغن خنککننده در سیستم رادیات خودرو است که با انتقال گرما، مانع داغ شدن دنده ها میشود. نقطه جوش روغن گیربکس اتوماتیک نسبت به گیربکسهای دستی پایین تر است که افزودن مکمل افزایش پیدا می کند.
آبگریزی
روغن گیربکس باید آبگریز باشد و قابلیت جداشدن از آب را داشته باشد تا در صورت نفوذ آب یا رطوبت به مخزن از تشکیل امولسیونهای مضر برای سیستم جلوگیری کند.
خاصیت ضد کف و حباب
یکی دیگر از ویژگیهای روغن، خاصیت جلوگیری از تشکیل کف و حباب است. وجود حباب در روغن مانع انتقال قدرت در سیستم گیربکس میشود و بازدهی روغن کاهش مییابد.
مقاومت در برابر خوردگی و ساییدگی
روغن گیربکس اتوماتیک در برابر خوردگی قطعات مقاومت بالایی دارد. گیربکسها از قطعات فولادی، چدنی، آلومینیومی، مسی، برنزی ساخته شدهاند. روغنی که در سیستم گیربکس استفاده میشود، باید در برابر سایش و خوردگی انواع فلز مقاومت داشته باشد. از دیگر ویژگیهای روغن میتوان به خاصیت ضدزنگ، خاصیت ضد اکسیداسیون و قابلیت کنترل لجن و رسوبات اشاره کرد.
انواع روغن گیربکس اتوماتیک
سنتتیک یا مینرال
روغن گیربکس اتومات از دو نوع سنتتیک و مینرال تولید میشود. تفاوت این دو نوع روغن در فرایند تولید آنها است. روغنهای سنتتیک در برابر گرما و فشار بالا مقاومت بیشتری دارند و به همین دلیل قیمت بسیار بالاتری دارند. تغییر روغن گیربکس از مینرال به سنتتیک الزاماً بازدهی گیربکس را افزایش نمیدهد، ممکن است باعث خرابی بیشتر هم شود. در مورد خودرو های قدیمی بهتر است از روغنهای مینرال استفاده شود. اما اگر خودرو شما CVT باشد روغن گیربکس حتماً باید سنتتیک باشد.
سنجش سطح روغن در گیربکس اتوماتیک
گیربکسهای اتوماتیک دارای میلههای نشانگری به نام دیپ استیک (dipstick) هستند. اگر این میلهها را نمیشناسید بهتر است حتماً از مکانیکها کمک بگیرید. تا با سیستمهای دیگری که در خودرو وجود دارد اشتباه نگیرید.
نحوه بررسی روغن گیربکس اتوماتیک:
خودرو خود را در سطحی صاف پارک کنید.
موتور را خاموش کنید و اجازه دهید به طور کامل سرد شود و همچنین روغن به طور کامل در مخزن روغن تهنشین شود. به دفترچه راهنما خودرو خود مراجعه کنید تا محل ورود روغن گیربکس اتوماتیک را پیدا کنید. با استفاده از پیچگوشتی مخصوص درب مخزن را باز کنید. پس از باز کردن پیچ ممکن است روغن گیربکس اتوماتیک از پیچ سرریز شود که نشاندهنده میزان کافی روغن موجود در جعبهدنده اتوماتیک است. بهسرعت پیچ را بسته و اطراف آن را تمیز کنید.
نکته قابلتوجه اینکه چککردن روغن بسیار مهم بوده و زمانی که روغن گیربکس کم شده است. فقط اضافهکردن روغن به آن کافی نبوده و حتماً باید روغن از نظر کیفیت بررسی شود. تا اگر کیفیتش افت کرده باشد باید آن را تعویض کنید. اگر روغن به رنگ تیره درآمده و قهوهای شده باشد. یعنی کیفیت خود را ازدستداده است. بهخاطر داشته باشید که روغنی که مطلوب و کیفیت خود را حفظ کرده باشد رنگی روشن و متمایل به قرمز دارد.
تعویض روغن گیربکس چه اهمیتی دارد؟
توجه باشید که روغن گیربکس همانند روغنهای دیگر در سیستم خودرو زمان تعویض دارد و بهتر است بهموقع آن را تعویض کنید. تا آسیب جدی به آن سیستم وارد نکند. اگر شما روغنهای بسیار باکیفیت و گران هم خریداری کنید. روزی کیفیت خود را ازدستداده و باید به فکر تعویض آن باشید. زیرا تعویضکردن روغن بهتر است از اینکه بخواهید جعبهدنده خود را تعمیر کنید و هزینههای خیلی بیشتری را پرداخت کنید.

تعمیرگاه گیربکس حامی کار، بهترین تعمیرگاه گیربکس اتوماتیک در ساری
تعمیرات مربوط به گیربکس اتوماتیک سختترین و اصلیترین تعمیرات مربوط به گیربکس اتوماتیک هستند که در تعمیرگاه گیربکس حامی کار توسط افراد خبرهای و بر اساس خرابی گیربکس اتوماتیک انجام میشود. شما میتوانید برای تعمیرات انواع گیربکس اتوماتیک و دریافت ضمانتنامه به کارشناسان ما مراجعه کنید.
برای دریافت بهترین خدمات تعمیر گیربکس اتوماتیک در ساری با کارشناسان ما تماس بگیرید:
مهندس حامد کبیری: ۰۹۳۵۵۸۹۵۹۰۷
وبسایت: hami-car.com
https://hami-car.com/?p=3397